Matsvindel er en globalt voksende utfordring i næringsmiddelbransjen. Og det er produsentens ansvar å påse at næringsdeklarasjonen stemmer med innholdet og at produktet er trygt å spise. Et økende antall kvalitetsstandarder krever nå at produsentene risikovurderer råvarene sine med hensyn på forfalskning/matsvindel. I denne forbindelse vil laboratorieanalyser kunne gi dokumentasjon på at varen er det den er deklarert som.
Vi tilbyr en rekke analyser bl.a. artsbestemmelse, opprinnelse, sammensetning og økologisk/ikke-økologisk produkter.
En analyse av DNA vil kunne gi en dokumentasjon på at varen har den opprinnelsen som den skal ha. DNA kan også brukes i motsatt fall; for å skaffe dokumentasjon på en mistanke om at varen er noe annet enn det deklarerte. Dette kan gjøres ved hjelp av PCR. For rene prøver av fisk, reker og kjøtt kan vi også tilby identifikasjon av art ved sekvensering av DNA.
LabTjenester kan tilby påvisning av de følgende arter:
Kjøtt (påvisning/identifikasjon av art) |
Fisk (påvisning/identifikasjon av art) |
Screening av torsk o.l. |
|
|
|
Det er kjent at blandt annet krydder blir blandet ut med andre matvarer. I den forbindelse kan det være interessant å sjekke råvaren for allergener.
LabTjenester tilbyr en rekke allergenanalyser, både ELSA- og PCR teknikk
ELISA |
PCR |
---|---|
|
|
I en del tilfeller vil man godkjenne et vareparti med hensyn på laboratorierapport med et sett parametere. I disse tilfellene vil det være interessant å få bekreftet at dette settet med parametre stemmmer overens ved mottak av varen. En uoverstemmelse med det forespeilede settet med parametre kan tyde på at varepartiet er forfalsket.
Ta gjenrne kontakt for mer informasjon og tilbud