Du er her:  Forside  ›  Kurs og møter  ›  Lunsjmøte, vannkvalitet

Lunsjmøte, vannkvalitet

Alle som produserer mat og håndterer uemballert mat må sikre at vannet er av god kvalitet og helsemessig trygt. Hvordan skal du sikre deg dette? Og hvilke forskrifter gjelder for deg?

Filtrering av vannprøve til mirkobiologisk analyse 2

For eksempel vann på flaske eller som ingrediens i næringsmiddel reguleres ikke av drikkevannsforskriften, men av forskrift om næringsmiddelhygiene. For vann på flaske og vann som ingrediens i næringsmiddel må krav til prøvetaking og eventuelt krav til desinfeksjon vurderes i HACCP (fareanalysen). 

Agenda

11.15 
Registrering og lunsj

11.45
Velkommen v/Lone Grønbech, LabTjenester

11.50
Vann som ingrediens i mat, produksjon av flaskevann og håndtering av uemballert næringsmiddel – hvilke krav stilles til vannkvalitet? Vi ser også på hvilket regelverk som gjelder for ulike vannkilder og leverandør (grunnvann/overflatevann/egen vannkilde/vann fra vannverk). v/Erik Wahl, Mattilsynet

13.15 
Slutt, vel hjem

For dem som ønsker blir det omvisning på kjemisk- og mikrobiologisk avdeling rett etter lunsjmøtet.

Målgruppe

Alle som produserer mat, pakker mat (lager/distribusjon), produserer flaskevann eller har egen vannkilde.

Når

Onsdag 30. september

Påmeldingsfrist

Onsdag 23. september

Online påmelding: /pamelding NB! Det er gratis å delta på dette lunsjmøtet