Vi tilbyr analyse av aerobe mikroorganismer, E.coli, koliforme bakterier, Enterobacteriaceae, Bacillus cereus, Stafylokokker, melkesyrebakterier, mugg og gjær på TEMPO. De fleste analysene gir raskere svar og krever ingen verifisering.
Parameter vi tilbyr analysert på TEMPO |
Analysetid Tempo |
Analysetid tradisjonelle metoder |
Aerobe mikroorganismer 30 °C |
24-48 timer |
69-75 timer |
Koliforme bakterier |
22-27 timer |
22-26 timer |
Koagulasepositive stafylokokker |
24-27 timer |
44-52 timer |
Enterobacteriacea |
22-27 timer |
22-26 timer |
Bacillus cereus |
22-27 timer |
21-27 timer ved negativt svar, ved positivt svar +24/48 timer |
E. coli |
24-27 timer |
22-26 timer |
Melkesyrebakterier |
2 døgn |
5 døgn |
Mugg og gjær |
3 døgn |
5-7 døgn |
Analyse av aerobe mikroorganismer 30 °C, Escherichia coli, koliforme bakterier, Enterobacteriaceae, Bacillus cereus og Stafylococcus på TEMPO er akkreditert.
Prøvemengde
Minimum 200 gram.
Forsendelse/levering til laboratoriet
For å unngå bakterievekst er det viktig at prøven oppbevares kjølig og leveres/sendes direkte til laboratoriet etter prøveuttak. Legg ved fryst kjøleelement i pakken for å holde temperaturen lav. Steril beholder (glass, boks, pose og lignende) til prøven og eventuell transportemballasje kan hentes på laboratoriet, eller vi kan sende til deg per post.
TEMPO
Tempo er et analysesystem som benytter en automatisert statistisk most probable number-metode. De ulike Tempo-analysene er automatiserte tester til kvantitative analyser av mikrobiologiske kvalitetsindikatorer i næringsmidler. Ved avlesning kvantifiseres bakterievekst i CFU/g på bakgrunn av fluorescens/ikke-fluorescens i prøven.
Denne analysemetoden kan gi et raskere svar enn tradisjonelle analysemetoder, av både kortere analysetid på enkelte analyseparametre, samt ikke behov for verifisering (tester som bekrefter at det er den etterspurte bakterien som er påvist).
Analysemetode