Lunsjmøte, merking og tilsetningsstoffer

Hva er i fokus? Hva må en tenke på i forbindelse med merking av næringsmidler, og hvilke regler gjelder i forhold til tilsetningsstoffer?

Alle som selger mat og drikke har lovpålagte krav om riktig merking til forbruker. Lunsjmøtet tar for seg merking av uemballert og emballert mat og forskjellene på merking til storhusholdning og sluttforbruker. Det stilles også strenge krav til bruk av tilsetningsstoffer, både i mengde og art. Delta på lunsjmøtet og sikre riktig og trygg merking av dine matvarer!

Analyse næringsdeklarasjon næringsinnhold

11.15 
Registrering og lunsj

11.45
Velkommen v/Lone Grønbech, LabTjenester AS

11.50 

  • Matinformasjonsforordningen; krav til merking av matvarer - innføring i lovpålagte krav og hvilke matvarer eller produsenter som er unntatt lovkrav.
  • En kort innføring i bruk og merking av tilsetningsstoffer.
    v/Birgit Nygård, Daglig leder, Matråd AS

13.15 
Slutt, vel hjem

For dem som ønsker blir det omvisning på kjemisk- og mikrobiologisk avdeling rett etter frokostmøtet.

Trondheim kommune Analysesenteret, LabTjenester og Matråd er tilgjengelig for spørsmål etter at lunsjmøtet ferdig.

Målgruppe

  • Lokalmatprodusenter
  • Kvalitetsledere
  • Storhusholdning
  • Produksjonsledere

Når
Onsdag 3. april  

Påmeldingsfrist
Onsdag 27. mars. NB! Det er gratis å delta på dette lunsjmøtet