Du er her:  Forside  ›  Kurs og frokostmøter  ›  Kurs i Rotårsaksanalyse

Kurs i Rotårsaksanalyse

Finn den egentlige årsaken til avviket og gjør at de riktige tiltakene.

Analysesenteret 20140902 402

Ofte konkluderer man for fort med hva som er årsaken til avviket og igangsetter tiltak. Konsekvensen er ofte at avviket oppstår igjen og igjen. Rotårsaksanalyse bidrar til å finne den egentlige årsaken og gjør at de riktige tiltakene blir iverksatt.

Rotårsaksanalyse er en del av forbedringsmetodikken fra lean og TQM (Total quality management) og BRC standarden stiller også krav til rotårsaksanalyse ved avvik, korrigernede tiltak og kundeklager.

Tema

  • Rotårsaksanalyse – trinn for trinn
  • Verktøy i rotårsaksanalysen
    • Tankekart
    • Fiskebinsdiagram
    • Brainstorming
    • 5 x hvorfor
  • Kontinuerlig forbedring
  • Gruppearbeid

Foreleser
Kathrine Rødsjø, Sikker Mat AS

Kathrine Rødsjø Næringsmiddelteknolog Sikker mat AS

Når

Onsdag 25. september
 
Agenda
09.00 Registrering
09.30 Kursstart
14.00 Slutt, vel hjem.
 
Målgruppe
Kurset retter seg mot daglig leder, produksjonsledere, kavalitetssystem ansvarlige, kvalitetsledere og medlemmer i HACCP-grupper. Kurset er spesielt viktig om du jobber med avvik, behandling og lukking.
 
Deltakeravgift
NB! Early bird rabatt ved påmelding før 1. juli kr 2900,-
Ved påmelding etter 1. juli Kr 3900,-
 
Inkludert i deltakeravgiften er kurskompendium, lunsj og forfriskninger
 
 
Påmeldingsfrist 
17. september
 
Sted
Trondheim, Landbruksveien 5, LabTjenester AS
  
Tilbakemelding fra tidligere kursdeltaker
Kurset i rotårsaksanalyse var svært bra. Teori sammen med praktiske oppgaver er veldig lærende. Jeg synes det var veldig bra med muligheter for å stille spørsmål for dermed å kunne diskutere ulike "vinkler" på sammenhenger, metode og begrep. Jeg har anbefalt kurset til andre på etaten Bydrift. Hallvar Selbekk, Trondheim kommune, Trondheim Bydrift.